Ben je opzoek naar een nieuwe pvc-vloer, maar twijfel je tussen click of plak PVC? In dit blog zetten we alle overeenkomsten en verschillen voor jou op een rijtje. Lees snel verder en ontdek welke legmethode het beste bij jou past!
Plak PVC
Plak PVC vloeren bestaan uit flexibele stroken, die worden verlijmd op de ondergrond. Het is hierbij belangrijk dat je een super gladde ondergrond hebt. Dit doe je door de vloer te egaliseren en vervolgens goed schoon te maken. De gladde basis zorgt ervoor dat je jarenlang plezier hebt van je vloer.
Voordelen
Plak PVC heeft een aantal voordelen, namelijk:
- Bij plak PVC heb je geen ondervloer nodig. Je plakt de pvc-stroken direct op je vloer.
- Plak PVC is een dunne vloer waardoor de warmte van je vloerverwarming er sneller door komt.
- Doordat je deze vloer plakt zijn de legpatronen eindeloos.
- Plak PVC is zeer waterbestendig. Hierdoor is hij ideaal voor in vochtige ruimtes zoals een badkamer of keuken.
Click PVC
Een click vloer wordt ook wel de doe-het-zelf vloer genoemd. Dit komt doordat deze vloer eenvoudig zelf te leggen is. Ook de voorbereiding is goed zelf te doen. Bij Click PVC is het minder belangrijk dat je een super gladde ondergrond hebt. Dit komt door de een ondervloer die je eerst legt.
Voordelen
- Click PVC is makkelijk zelf te leggen
- Deze vloer is ook weer makkelijk te verwijderen, doordat er geen lijm gebruikt wordt. Handig voor als je de vloer mee wilt nemen tijdens een verhuizing.
- Door de ondervloer is de vloer geluiddempend. Dit is zeer geschikt voor in een appartement.
- Deze vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Het duurt echter wel iets langer voor de warmte erdoor komt.
Kortom, click PVC en plak PVC zijn beide sterke kunststof vloeren en 100% waterdicht. Ideaal voor in vochtige ruimtes zoals de keuken. Daarnaast zijn beide vloeren geschikt voor op vloerverwarming. Om het helemaal af te maken zijn pvc-vloeren bijna niet meer van het echt te onderscheiden.